donderdag 22 april 2010

Kijktip! The Virtual revolution

Gelukkig na Tros Regelrecht werd er op Canvas een beter programma over internet getoond namelijk de  BBC documentaire 'The Virtual revolution'. Het is een vierdelige documentaire over de impact van het internet sinds haar bestaan 20 jaar geleden. Ik werd hier op geattendeerd door de Belgische twitteraar Geert Lievens die ik al enige tijd volg.

Aan het woord komen tientallen grote namen uit de wereld van de IT en het internet: pioniers als Sir Tim Berners-Lee (een van de uitvinders van het internet); oprichters van grote bedrijven als Bill Gates (Microsoft) en Steve Wozniak (Apple); academici als Terry Winograd (Stanford) en Ross Anderson (Cambridge); en commentatoren zoals David Weinberger en Stephen Fry.

Aflevering 1 heb ik gemist maar is gelukkig nog te bekijken op Canvas. In aflevering 2 werd onderzocht hoe internet zowel in democratische landen als in autoritaire staten een politieke rol kan spelen. Ze toont hoe het wereldwijde web een forum is voor de vrijheid van meningsuiting en welke rol sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter daarbij spelen.



Deze documentaire is een welkome aanvulling op de cursus 23 dingen. Kijken dus!

Geen opmerkingen: