zondag 10 oktober 2010

Boeken streamen op de e-reader met 24Symbols

In het blad Emerce van oktober kwam ik een interessant artikel over 24symbols tegen. Zij willen in plaats van muziek of video's, straks vanuit Madrid de nieuwste boeken gaan streamen.

24symbols kijkt naar voorbeeld als Spotify waar muziekliefhebbers gratis naar muziek kunnen luisteren en favorieten kunnen uitwisselen. Dat principe moet ook werken voor e-books. Zolang er een internetverbinding actief is, kunnen  lezers gratis in de boeken neuzen op hun e-reader of iPad, maar ook via computer of mobiel. Daarvoor moeten zij wel advertenties voor lief nemen. Betalende abonnees krijgen geen reclame te zien en kunnen boeken ook in het cachegeheugen opslaan, zodat ze niet per se online hoeven te blijven. Het is uiteraard ook mogelijk om een boek tegen betaling te downloaden of in hardcopy te bestellen.


24symbols from Angel Luengo on Vimeo.

De catalogus zal onder meer doorzocht kunnen worden op genre, nationaliteit en uitgeverij. 24symbols wil zowel klassiekers als nieuwe bestsellers in de collectie opnemen. Naast literatuur en nonfictie moeten er ook strips en technische boeken op te vinden zijn. Gebruikers kunnen verder kijken welke boeken hun vrienden hebben gelezen en zelf boeken aanraden of uitwisselen met bekenden.

24symbols denkt volgend voorjaar live te gaan in Spanje. Een interessante ontwikkeling en ik ben benieuwd of ze de medewerking krijgen van de uitgeverswereld en wat hun daadwerkelijke (gratis) aanbod zal zijn. Indien het een succes wordt dan kan het best spannend worden voor de bibliotheken. Wat denken jullie?

Deel|

1 opmerking:

Unknown zei

Ziet er interessant uit. Hopen dat ze genoeg kapitaal kunnen verzamelen!