zondag 17 april 2011

Leestip! Apps : alles over uitgeven op mobiel en tablet

In 2012 viert de Stadsbibliotheek Maastricht haar 350 jarig bestaan. In dat jaar zullen tal van activiteiten georganiseerd gaan worden. Één van de activiteiten is het organiseren van een app wedstrijd. Op dit moment is een werkgroepje druk bezig om zich te oriënteren. Als stappenplan gaan we gebruik maken van 'Handleiding Open Data / Appswedstrijd'.

Maar ook over apps willen we meer weten. Een mooi hulpmiddel ter oriëntatie vind ik dan ook het boek 'Apps: alles over uitgeven op mobiel en tablet' geschreven door Dirk Jan van Ittersum. Helder omschrijft hij wat een app is en geeft talloze voorbeelden van Nederlandse en buitenlandse apps. Het boek bespreekt de verschillende platformen en app stores, alles ondersteund met feiten en cijfers. Verder gaat Dirk Jan in op mogelijke business-modellen om geld te verdienen met apps. Het boek eindigt bij het geven van de opdracht voor het maken van een app. Het gaat dus niet over het programmeren van een app. Een mooie inleiding voor uitgevers, mediaproducenten maar zeker ook voor onze werkgroep. Alles wat we als werkgroep willen weten over apps is dan ook in dit boek terug te vinden.

Deel|

2 opmerkingen:

Harald Ebes zei

Leuke tip en interessant blog. Maar die profiel tekst??

mrkdvsn zei

Nothing remain forever. Then why to keep same patter of work again and again. Why to repeat same strategy for very essay. Use differ strategy for different subjects because every subject has its own meaning. Keep such posts on.cursus zelfstandig ondernemer